Posted by on Dec 22, 2012 in | 1 comment

This kitchen was a maze of doors and awkwardly-placed appliances. Rather than making significant structural changes, however, we were able to dramatically improve the flow of the space simply by altering a few doorways. One doorway was blocked up, creating more wall space for open shelves, while, elsewhere, doors were simply removed and new trim installed. A new layout created an entire new wall of countertop area. The white cabinets go all the way to the ceiling to maximize the sense of space. The kitchen features a built-in extractor hood, under-counter oven and inset stove top to keep the overall effect streamlined. The travertine tiled backsplash adds pattern and texture, while retaining a contemporary feel. The white Caesarstone countertops feature reverse bevelled edges and waterfall sides.